7417 Sayılı Af Kanunu Kapsamında Üniversitemize Yatay Geçiş İşlemleri
Başvuru ve Değerlendirme Takvimi
Tarih |
Faaliyet |
27 Eylül 2022- 8 Kasım 2022 |
Başvurular (Mesai gün ve saatleri içerisinde) |
09-10 Kasım 2022 |
Başvuruların Değerlendirilmesi |
11 Kasım 2022 |
Sonuçların İlanı |
14-16 Kasım 2022 |
Kesin Kayıt Tarihleri |
18 Kasım 2022 |
Yabancı Dil Yeterlik Sınavı* |
* Yabancı Dil Yeterlik Sınavı
Eğitim dili tamamen veya kısmen (%30) yabancı dil olan programlara başvuran ve ilgisine göre İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Yabancı Dil Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönergesi veya İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Zorunlu Arapça Hazırlık Sınıfı Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönergesinde belirtilen şartları sağlamayan adayların bu sınava katılmaları zorunludur. Yabancı dil yeterlik şartını sağlayamayan öğrenciler hazırlık sınıfı okuyacaklardır.
Başvuru Şekli
Yatay geçiş başvurusunda bulunacak adayların aşağıda belirtilmiş olan belgelerle birlikte yatay geçiş yapılmak istenen Fakülte/Enstitü/Yüksekokul/Meslek Yüksekokuluna şahsen veya kanuni temsilcisi aracılığıyla müracaat etmesi gerekmektedir. Posta ile başvuru kabul edilmeyecektir.
Başvuru Şartları
2547 sayılı Yükseköğretim Kanunun Geçici 83’üncü Maddesinden yararlanarak ayrıldığı Yükseköğretim Kurumuna kayıt yaptıranlardan ÖSYS/YKS/DGS Puanı, giriş yılı itibarıyla aynı veya farklı bir diploma programının aynı türden taban puanına sahip olanlar, bu programlardan birine yatay geçiş talebinde bulunabilecektir.
Lisansüstü programlardan ilişiği kesilen öğrencilerden ilişiğinin kesildiği yükseköğretim kurumuna başvurarak öğrencilik hakkı kazananlar, Üniversitemizde aynı lisansüstü programların bulunması, Üniversitemizdeki geçiş yapılmak istenen ilgili programın giriş koşullarını sağlaması ve ilgili Enstitü kurulları tarafından söz konusu programlara kabul edilmesi durumunda yatay geçiş yapabilecektir.
DGS puanı ile sadece DGS Kılavuzlarında tanımlanan ön lisans alanlarının devam edebileceği lisans programlarına başvuru yapılabilecektir. Adayların ilgili yıl için başvuracakları programın DGS puanına sahip olmaları gerekmektedir. Başvuruda bulunulan programa ilgili yılda DGS ile öğrenci alınmamışsa o programa başvuru yapamayacaktır.
Yatay geçiş için ayrıca kontenjan şartı aranmayacaktır.
Söz konusu yatay geçiş işlemleri yalnızca 2022-2023 eğitim-öğretim yılında yapılacaktır. 2022-2023 eğitim-öğretim yılında yatay geçiş işlemlerin tamamlayamayanlar Kanun’un ilgili hükmünden yararlanamayacaktır.
Sonuçlar, 11 Kasım 2022 tarihinde ilgili birimin internet sayfasında duyurulacak olup, ayrıca tebligat yapılmayacaktır.
Başvuru için Gereken Evraklar:
- Yatay Geçiş Başvuru Dilekçesi
- 7417 sayılı Kanun kapsamından yararlanarak yeniden öğrenciliğe kayıt yaptırdığını gösteren Öğrenci Belgesi veya üst yazı.
- Adayın af kapsamında yeniden kayıt yaptırdığı Üniversiteye, ilk kayıt esnasında vermiş olduğu ÖSYS, YKS, DGS vb. Yerleştirme Sonuç Belgesi (Lisans -Ön Lisans başvuruları için)
- Muafiyet işlemleri için eski öğrenciliği süresi içerisinde almış olduğu dersler var ise bu derslere ait Transkript ve Ders İçerikleri,
- Disiplin Cezası Almadığına Dair Belge,
- Askerlik Durum Belgesi (Erkek adaylar için),
- Nüfus Cüzdanı Fotokopisi,
- Lisansüstü programlar için yukarıda belirtilen belgelere ilaveten kayıtlı bulunduğu programa giriş sırasında sunmuş olduğu ALES, YÖKDİL/YDS vb. eşdeğer sonuç belgeleri,